Varmt välkomna till PRT 2022 – 9-11 december

Även årets tävling blir av under Lucia-helgen. På fredagen 9 december startar vi återigen med 100 km. Inför förra tävlingen ökades antalet lopp till fyra och flera justeringar gjordes för att ge ännu bättre förutsättningar för löpare.

Vi gör få förändringar jämfört med förra året. Precis som då önskar vi mer av en motionärsprägel på startfältet på 6-timmars, då det helt enkelt är olämpligt att ha löpare som springer 4 min/km på samma bana som de som håller 7-8 min/km eller går för att nå sina resultat på 24-timmars. Vill en springa riktigt fort eller långt rekommenderas alltså 100 km eller 24-timmars.

På 100 km har vi satt en ganska snäv maxtid på 11 timmar. Vi räknar med max 50 löpare på banan. Det finns en efterfrågan på 6-timmars under fredagen. Blir det så kommer det att finnas kvalificeringskrav på motsvarande 60 km på 6-timmarslopp efter januari 2020. Eventuella 6-timmarslöpare på fredagen kommer att rymmas i maxtalet 50 löpare.

Anmälan öppnar kl 12.00 den 20 juni. Ni hittar länk till anmälan via www.prtvaxjo.se och på FB.

Även denna kommer vi ha landslagsledningen på plats och de kommer supporta de flesta av de deltagare som är landslagsaktuella.

Vi räknar med att det kommer vara många fler löpare som vill delta i loppen än vad som faktiskt är möjligt. Först till kvarn gäller för de platser vi släpper. Ett antal platser reserveras för landslagen och några för arrangörens inbjudningar. Under hösten kommer vi att släppa ytterligare några platser för att fylla varje tillgänglig plats. Antalet platser på respektive lopp som nu öppnas för anmälan skiljer sig följaktligen något från antalet startande vi kommer ha i december.

Betalningen sker direkt vid anmälan.

Programmet ser i grova drag ut så här:

  • Fredag 9 dec – 100 km med start 7.00 och maxtid 11 timmar – gemensam middag på kvällen med föredrag
  • Lördag 10 dec – 24-timmars med start 11.00, 6-timmars med start 13.00, 12-timmars med start 21.00
  • Söndag 11 dec – kl 11.00 har alla gått i mål.

I vanlig ordning kommer det finnas energi och mat av olika slag. Mer information kommer efterhand och ett race-PM skickas ut senast tre veckor före tävlingen.

Vi kommer samarbeta med ett hotell i centrum och det går bussar till Tipshallen kontinuerligt.

Vi fortsätter att göra vad vi kan för sätta så låga startavgifter som möjligt. Hallen är fin och den kostar därefter. Kostnaden för middagen på fredagen kommer att ligga utanför startavgiften.

Varmt välkomna till PRT – Personliga Rekordens Tävling!
/tävlingsledningen i Växjö Löparklubb och Växjö Ultra

Anmälan till PRT 2022 öppnar 20 juni

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest