Anmälan via https://prtvaxjo.se/sv/anmalan/

Varmt välkomna till PRT!

Som vi har längtat. Men nu vågar vi faktiskt utgå ifrån att tävlingen blir av under Lucia-helgen 2021. Antalet lopp har utökats till fyra och fler justeringar har gjorts för att ge ännu bättre förutsättningar. Vi ökar antalet startande på 24-timmars, behåller 6- och 12-timmars då de fyller en viktig funktion för löpare som kanske deltar i sin första ultratävling, men vi har också behövt ta ner antaet deltager i de två loppen.

Vi har vid flera tillfällen sett att det är svårt att göra toppresultat på 6-timmars och därför önskar vi mer av en motionärsprägel på det startfältet då det helt enkelt är olämpligt att ha löpare som springer 4 min/km på samma bana som de som håller 7-8 min/km eller går för att nå sina resultat på 24-timmars. Vill en springa riktigt fort eller långt rekommenderas alltså 100 km eller 24-timmars.

NYTT för i år är loppet på 100 km. Här har vi satt en ganska snäv maxtid på 11 timmar. Vi räknar med max 60 löpare på banan.

Anmälan öppnar kl 11.14 den 20 juni.

EXTRA roligt är att vi kommer ha landslagsledningen på plats och att de kommer supporta de flesta av de deltagare som är landslagsaktuella.

Vi räknar med att det kommer vara många fler löpare som vill delta i loppen än vad som faktiskt är möjligt. Först till kvarn gäller för de platser vi släpper. Ett antal platser reserveras för landslagen och några för arrangörens inbjudningar. Det innebär att vi under hösten kan komma att släppa in ytterligare löpare som anmält sig men hamnat utanför deltagarlistan nu i juni. Antalet platser på respektive lopp som nu öppnas för anmälan skiljer sig från antalet startande.

När vi med mycket stor säkerhet vet att tävlingen blir av kommer ni som fått en plats att få information om betalning. Efter att vi fått betalning har du säkrat din startplats. Vi kommer troligen att ta upp betalningen i september. När du anmäler dig är det viktigt att du uppger en e-postadress som fungerar och som du läser i september.

Programmet ser i grova drag ut så här, och det kommer att justeras.

  • Fredag 10 dec – 100 km med start 7.00 (ev en andra start kl 8.00 för de som inte behöver sista timmen av maxtiden) – gemensam middag på kvällen
  • Lördag 11 dec – 24-timmars med start 11.00, 6-timmars med start 13.00, 12-timmars med start 21.00.
  • Söndag 12 dec – kl 11.00 har alla gått i mål och när vi mätt upp de sista metrarna slickar vi såren och njuter.

I vanlig ordning kommer det finnas energi av olika slag, bord och stolar till support, god stämning, rekordbjällra, och en massa annat som ni lärt er att förvänta er. Och kanske något utöver det.

Mer information kommer efterhand och ett race-PM skickas ut senast tre veckor före tävlingen.
Vi kommer samarbeta med ett hotell i centrum och det går bussar till Tipshallen kontinuerligt.

  • 100 km – 60 platser
  • 24-timmars – 80 platser
  • 12-timmars – 30 platser
  • 6-timmars – 30 platser

Vi kan ännu inte avgöra vad startavgifterna kommer att behöva vara. Lokalhyran är avsevärt högre i år och vi jobbar för att få ner den men en fingervisning kan vara att 24-timmars ligger på runt 1500 kr och 6-timmars runt 600 kr. De andra loppen någonstans däremellan. Vi fortsätter att göra vad vi kan för sätta så låga avgifter som möjligt. Kostnaden för middagen på fredagen kommer att ligga utanför startavgiften.

Varmt välkomna till PRT – Personliga Rekordens Tävling!

/tävlingsledningen i Växjö Löparklubb

Inbjudan till PRT 2021 – anmälan öppnar 20 juni!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest