Intresset är större än någonsin när Sveriges största ultramarathontävling inomhus slår deltagarrekord. Med tio dagar kvar till Personliga Rekordens Tävling (PRT) i Växjö Tipshall finns det inga platser kvar varken på 24-timmars eller 6-timmars.

Totalt kan över 180 personer stå på startlinjen, varav 60 på 6-timmars, drygt 40 på 12-timmars och 75 på 24-timmars (samt ett fåtal på 1- och 3-timmars).

26-årige André Rangelind – nordisk rekordhållare på 6-timmars, tvåfaldig svensk mästare på 100 km och som enligt sin blogg satsar “stenhårt på att bli världens bästa ultralöpare” – är storfavorit på 24-timmars. 2015 gick han över från medel- och långdistans till ultralöpning, då han gjorde ett misslyckat försök att slå nordiskt rekord på 24-timmars på Bislett i Oslo.

– Det stora målet är att det ska bli ett 24-timmars lopp den här gången. Sen satsar jag självklart på vinst och banrekord. Men framförallt blir PRT en stor utmaning!, säger André.

Under dygnet i Växjö Tipshall får André bland annat sällskap av Andreas Falk, ansvarig för landslaget på 24-timmars och själv en ytterst potent långlöpare.

Största 24-timmarsloppet någonsin i Sverige
Aldrig har så många löpare sprungit en 24-timmarstävling på svensk mark, inomhus eller utomhus. Över en månad före start fick anmälan stängas, då taket var nått. Ett 10-tal på reservlistan hoppas på en sista minuten-plats. Även 6-timmarstävlingen har nått max antal deltagare och 12-timmarstävlingen är den största någonsin i Sverige.

– Vi är oerhört glada att det kommer rekordmånga löpare, trots hård konkurrens från många andra bra tävlingar, säger tävlingsledaren Christer Svensson från Växjö AIS’ gångsektion.

Löpare från sju olika länder samsas om utrymmet på den 373 meter långa banan. Kl. 11 på lördagen den 16:e december startar 6- och 24-timmars. När 6-timmarslöparna går i mål kl. 17 startar 12-timmars, samt 1- och 3-timmars som är nya distanser för i år.

Av lokala förmågor kan bland annat nämnas Växjö Löparklubbs ordförande Roland Gustbée, som gör sin första ultramarathontävling och Håkan Sjöö, som med 255 marathonlopp är den som sprungit näst flest maraton i Småland genom tiderna.

 

Kontakt
Christer Svensson, tävlingsledare
070 – 549 72 96
christersvensson691215@gmail.com

Daniel Westergren, mediaansvarig
073 – 551 40 08
westis@gmail.com

Lapp på luckan när ultramarathontävling slår rekord

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest